PON PET od 9:00 do 17:00 SOB,NED,PRAZNIKI zaprto

+386 (0) 30623280

info@vecnozavetisce.si

O NAS

VEČNO ZAVETIŠČE je prva in edina upepeljevalnica za hišne ljubljenčke v Sloveniji. Nahaja se v Pomurju, v občini Apače. Zgrajena je bila z lastnimi sredstvi in za gradnjo in pridobitev vseh dokumentov smo potrebovali pet let.

Peč je izdelana in pripeljana iz Velike Britanije in ima tudi tam pridobljeno posebno okoljevarstveno dovoljenje, ki je v skladu z direktivami Evropske Unije.

Vložen finančni vložek je visok, vendar se ne more primerjati s čustvenim vložkom v gradnjo in pridobivanje dokumentov.

Lahko bi se reklo, da je bilo Večno zavetišče zgrajeno z ljubeznijo in ob misli, da bo Slovenija dobila prvo upepeljevalnico, čeprav pod strogimi pravili obratovanja.

S prvo upepeljevalnico za hišne ljubljenčke je Slovenija dobila možnost dostojnega slovesa in pietetnega, spoštljivega ravnanja s pokojnimi hišnimi ljubljenčki.

Ime Večno Zavetišče je izpeljano iz zavetišča za živali in večnega lovišča.

Vemo, da zavetišča za živali nudijo toplino, hrano in zavetje živalim, ki nimajo lastnikov. V teh zavetiščih so zaposlene osebe, ki z ljubeznijo in brezplačno opravljajo to delo – nudenje zavetišča brezdomnim živalim.

Beseda večno izhaja iz posmrtnega verovanja Indijancev, katerih prepričanje je bilo in je še vedno, da gre truplo, pa naj bo to živalsko ali človeško, po smrti v večna lovišča, kjer je v izobilju hrane, ljubezni, sreče.

Zato menimo, da naša dejavnost vse preminule hišne ljubljenčke preko mavričnega mostu pospremi v večno zavetišče, kjer jim je lepo in čakajo na nas.

12. decembra 2014 je bila naša upepeljevalnica z odločbo št. 35400-385/2014 odobrena in je bila uvedena v register kot PRVA UPEPELJEVALNICA ZA HIŠNE LJUBLJENČKE V SLOVENIJI – VEČNO ZAVETIŠČE.